Întrebări frecvente

Creditarea responsabilă

Ne pare rău că ați primit un refuz pentru creditul solicitat. Acest lucru poate fi frustrant și dezamăgitor, dar nu trebuie să renunțați la planurile dumneavoastră financiare. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți șansele de a obține un credit în viitor. De ex:

1. Identificați ce aspecte ale cererii dumneavoastră trebuie să îmbunătățiți. O cerere de credit poate fi refuzată din diverse motive - lipsa de dovezi privind venitul deținut, istorie de creditare negativă, grad înalt de îndatorare, restanțe la credite în derulare, etc. Respectiv, analizați atent motivul(e) și încercați să le redresați.

2. Luați măsuri pentru a vă îmbunătăți situația financiară și a vă reduce gradul de îndatorare. Unele dintre lucrurile pe care le puteți face sunt:

 • Plata tranșelor de credit la timp și în totalitate. Istoricul de plată a creditelor existente și închise stă la baza deciziei de acordare unui credit nou, așa că este esențial să evitați întârzierile sau restanțele la creditele existente.
 • Reducerea gradului de îndatorare. Acesta este raportul dintre suma tranșelor lunare și venituri mediu lunar confirmat. Cu cât plățile lunare pentru achitarea creditelor curente sunt mai mari, cu atât este mai mare gradul de îndatorare. Încercați să mențineți acest raport sub 30%.
 • În cazul în care dețineți venituri care nu pot fi confirmate prin acte, încasați sumele date pe contul de card/bancar și declarați veniturile la sfârșit de an la serviciu fiscal de stat, ca acestea să poată fi luate în calcul la obținerea unui credit nou.

3. Apelați la un garant (fidejusor). Un garant (fidejusor) este o persoană care se angajează să plătească datoria dumneavoastră în cazul în care nu o puteți face.

5. Analizați veniturile Dvs. lunare și cheltuielile, întreprindeți măsuri de a micșora cheltuielile și a majora veniturile. acest lucru poate poate fi efectuat prin diverse metode, refinanțarea creditelor existent la condiții mai avantajoase, limitarea cheltuielilor lunare neesențiale, bugetarea responsabilă a cheltuielilor și veniturilor etc.

6. Să consultați un consilier financiar: În unele cazuri, poate fi util să solicitați ajutorul unui consilier financiar sau a unui consultant în domeniul creditelor pentru a elabora un plan de acțiune și a vă îmbunătăți perspectivele financiare.

Depunerea unei noi cereri de credit depinde de mai mulți factori, inclusiv circumstanțele personale și politica instituției financiare la care doriți să solicitați creditul. Iată câțiva pași generali pentru a vă ajuta să decideți când să depuneți o cerere de credit nouă:

 1. Analizați motivul pentru care ați primit refuz anterior: Dacă ați fost respins anterior pentru un credit, este important să înțelegeți motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru și să luați măsuri pentru a remedia acele probleme. Acest lucru ar putea implica îmbunătățirea situației financiare, reducerea datoriilor sau creșterea veniturilor.
 2. Așteptați o perioadă de timp rezonabilă: În general, este recomandat să așteptați cel puțin câteva luni sau chiar mai mult înainte de a depune o nouă cerere de credit după ce ați primit un refuz. Acest lucru le dă timp instituției financiare să observe îmbunătățirile din situația dvs. financiară sau de credit.
 3. Asigurați-vă că sunteți eligibil: Înainte de a depune o nouă cerere, verificați criteriile de eligibilitate instituției financiare. Asigurați-vă că îndepliniți toate aceste criterii, de exemplu, să aveți un venit suficient sau o istorie de credit adecvată.
 4. Gestionarea responsabilă a creditelor actuale: Dacă aveți credite existente, asigurați-vă că le gestionați responsabil. Plătiți cu regularitate și la timp, reducând datoriile și menținând un grad scăzut de îndatorare.
 5. Documentați-vă situația financiară: Fiți pregătit să furnizați documente și informații relevante atunci când depuneți o cerere de credit. Acest lucru ar putea include declarații de venit, istoricul creditelor și alte informații financiare.
 6. Stabiliți un obiectiv clar pentru creditul nou: Țineți cont de scopul pentru care doriți să obțineți creditul. Acest lucru vă va ajuta să alegeți cel mai potrivit tip de credit și să vă pregătiți pentru cererea de credit.

În general, momentul depunerii unei cereri de credit noi depinde de situația dvs. financiară și de necesitățile personale. Asigurați-vă că sunteți bine pregătit și că îndepliniți criteriile de eligibilitate înainte de a depune cererea.

Identificarea la distanță

În cazul în care butonul pentru a efectua poze nu reacționează, încercați una din soluții:

1) Verificați dacă aplicația eCredit deține acces la camera telefonului dumneavoastră, instrucțiune pentru Android sau iPhone și încercați din nou.

2) Încercați sa accesați cabinetul personal din browser-ul Google Chrome pe site-ul nostru https://client.ecredit.md
Instrucțiune:

3) Dacă acești pași nu au ajutat, repetați încercarea pe alt dispozitiv.

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la numărul de telefon: 0799-984-84

Pentru a parcurge cu succes procesul de identificare și semnarea a creditului la distanță, urmați următorii pași:

1. Ai la îndemână un act de identitate valabil.

Asigurați-vă ca aveți la îndemâna buletinul de identitate la Dvs. verificați ca acesta să fie valabil și să nu fie deteriorat

2. Tu și actul tău de identitate

Fa o fotografie cu tine și cu actul tău de identitate în același cadru, asigură-te că tu și documentul tău sunt în cadru, clar vizibile și lizibile. Iată cum ar trebui să arate și cum nu ar trebui să arate o fotografie selfie în care ții un card de identitate


3. Utilizați un dispozitiv cu o camera calitativă

Smartphone-urile și dispozitivele mobile mai noi au de obicei camere excelente, așa că sunt cu siguranță cea mai bună opțiune.

4. Iluminarea bună este esențială.

4. Realizați fotografii clare și lizibile ale actului de identitate pe ambele parți

Asigurați-vă că întregul document de identitate încadrează în marcaje. Acest lucru ne ajută să vă verificăm mai rapid. Dacă fotografia pe care o faceți este neclară sau slab iluminată, încercați din nou” și realizați una mai bună.

Nu vă faceți griji, cererea Dvs. va fi prelucrată de managerii noștri în scurt timp (conform programului de lucru L-V 08:00-18:00), în caz că datele prezentate sunt corecte, veți primi SMS de confirmare, iar apoi veți putea semna contractul de credit și primi bunurile procurate. Dacă aveți nevoie de ajutor, apelați 022-838-888.

Generale
Cererea de credit poate fi depusă prin următoarele metode:
 • în oficiile O.C.N. "Easy Credit" S.R.L., date de contact și adresa poate fi găsită aici
 • prin intermediul formularului on-line pe adresa https://ecredit.md.
 • cu ajutorul aplicației mobile eCredit sau pe adresa https://client.ecredit.md - doar pentru clienții existenți.
Creditul poate fi ridicat în oficiile O.C.N. "Easy Credit" S.R.L., lista oficiilor, poate fi transferat pe un cont bancar/card deținut de client la oricare bancă comercială din țară sau portomoneu Paynet/RunPay/Bpay.

Da, puteți procura bunuri în credit din magazinele partenerilor noștri. Perfectarea actelor de credit se face în magazin sau online - prin intermediul cabinetului personal client.ecredit.md.

Acest indicator include toate plățile pe care le facem pentru un împrumut exprimat ca procent anual din valoarea creditului, cu excepția eventualelor penalități pentru ne respectarea angajamentelor. Nu trebuie să confundăm DAE cu rata dobânzii, deoarece ele au roluri diferite în contextul contractelor de credit. Rata dobânzii este folosită la calcularea dobânzii, în timp ce DAE este un indicator care exprimă în formă procentuală costul total al creditului.

Pentru a obține certificatul dat este necesar să vă apropiați la unul din oficiile companiei pentru a completa cererea. Certificatul se eliberează gratuit timp de 3 zi lucrătoare.
Adresele oficiilor secundare O.C.N. ”Easy Credit” S.R.L., le puteți găsi aici.

Achitarea creditelor

Puteți afla suma spre achitare lunara sau datoria totala prin una din următoarele posibilități:

Plățile efectuate pot fi afișate cu întirziere în cabinetul personal în măsura în care acestea sunt procesate și poate ajunge la citeva ore, după caz. În caz ca plata efectuatâ nu este reflectată în cabinetul personal după o zi lucătoare, apelați la numărul de telefon 022-838-88.

Modalitățile de achitare a creditele obținute de la OCN "Easy Credit" S.R.L. puteți găsi aici.

Obținerea creditelor online

Da, La moment din cabinetul personal puteți solicita un credit pentru a refinanța un credit existent

Pentru a iniția procesul, după logare accesați categoria "Credite online " - "Cerere nouă"

- Alegem suma, termenului creditului solicitat, etc, - în compartimentul "Modul de primire a creditului" - alegem modalitatea "Refinanțare”, - Alegem/indicam ”Compania de creditare”, - indicam ”numărul creditului și suma”.

- Completați și trimiteți cererea

IMPORTANT!: Dacă cererea dumneavoastră este aprobată, suma de credit solicitată va fi transferată pentru refinanțarea sau achitarea creditului existent din instituția financiară menționată


După ce creditul este aprobat, Dvs. puteți semna contractul de credit direct în cabinetul personal. Pentru a semnat contractul de credit la distanță este necesar a efectua câteva poze, un selfie cu buletinul Dvs. alături și pozele buletinului Dvs. de identitate (față/verso). Contractul de credit este semnat prin introducerea codului SMS primit la numărul Dvs.

Pentru a iniția procesul, după logare accesați categoria "Bunuri în credit" - "Obține creditul"

În cazul în care nu ați primit SMS-ul pentru depunerea cererii de credit online, urmați următorii pași:

1. Deconectați apoi conectați telefonul mobil al Dvs.

2. Introduceti oricare 4 cifre in cimpul - Cod SMS și faceți click pe butonul CONFIRM

3. Dupa expirarea a 2 minute, faceți click pe butonul Retrimiteți SMS:

Dacă soluția dată nu au rezolvat problema, Vă rugăm să ne contactați la numărul 022-838-888.

Acces la cabinetul personal

Puteți accesa cabinetul personal

introducând IDNP-ul Dvs. și parola unică obținută pe email sau SMS.

! Puteți accesa cabinetul personal în cazul în care aveți un credit activ sau achitat în cadrul O.C.N. "Easy Credit" S.R.L.

Contactați managerul la numărul 22-83-88-88 pentru a modifica numărul Dvs. de telefon și/sau adresa de email.

Pentru a vă loga este necesar să aveți cel puțin un credit la O.C.N. "Easy Credit" S.R.L., în caz că dețineți un credit în cadrul companiei, contactați managerul la numărul 22-83-88-88.

Pentru a vă proteja contul urmați instrucțiunile de mai jos:

Sfat: Expediați pe adresa support@client.ecredit.md captura ecranului cu codul expediat Dvs și datele Dvs. de contact.

În cazul în care nu primiți codul de acces la cabinetul personal, încercați una din soluții:

 • Verificați dacă adresa de email pe care a fost expediat codul de acces, vă aparține, în caz că da, verificați mapa cu SPAM.
 • Dacă adresa de email indicată nu vă aparține, sau nu dețineți acces la ea, apelați serviciu suport clienți (022-838-888.) pentru a actualiza adresa Dvs. de email în sistem.
 • Solicitați să obțineți codul de acces la cabinetul personal prin SMS la telefonul mobil:

 • Dacă numărul de telefon indicată vă aparține, dar nu ați primit codul de acces, deconectați și apoi conectați telefonul mobil și încercați din nou.

Dacă soluțiile date nu au rezolvat problema, Vă rugăm să ne contactați la numărul 022-838-888.

Linie de credit
Linia de credit te poate ajuta să-ți acoperi cheltuielile tale curent în timp ce Easy Credit îţi acoperă necesarul de finanţare, fără a pierde timp pe analiza documentelor.

Linia de credit iți oferă posibilitatea de a rambursa o anumită sumă de bani, iar suma data devine din nou disponibilă pentru tine imediat, și pot fi retrasă din nou.

 • Dobândă mai mică comparativ cu un credit obișnuit
 • Aveți o sumă garantată care poate fi retrasa (în limita sumei pre-aprobate),
 • Puteți retrage orice sumă oricând doriți și cât doriți în limita Liniei,
 • Plătești dobândă doar pentru suma retrasă din linie,
 • Solicitarea eliberării tranșei linie de credit poate fi făcută online din cabinetul personal,
 • Linia de credit este disponibilă pentru 60 de luni în sumă maximă de 200,000 lei,
 1. Accesați cabinetul personal prin introducerea IDNP-ului Dvs. si parolei unice
 2. În meniul "Creditele mele" găsiți linia de credit de care dispuneți și tastați butonul "solicita transă"

3: Alegeți suma și modalitatea de transfer/primire a sumei.

4. Transmiteți cererea prin acceptarea condițiilor și introducerea codului primit prin SMS.


Tragerile din linia de credit sunt afișate în Cabinetul personal, compartimentul ”Creditele mele",
 1. Gasiți linia de credit care o dețineți,
 2. Faceți click pe butonul "Vezi mai mult"
 3. Sumele trase vor fi afișate în compartimentul "Plăti" cu semnul plus în față

Suma minimă necesară a fi achitată la linia de credit este afișată în Cabinetul personal, compartimentul ”Creditele mele”, în coloana ”Rata”.

 • Suma dată este afișată de la data plății conform contractului - până la achitarea restanței,
 • Conform exemplului de mai jos, suma minimă constituie 800 lei și ea urmează a fi achitată.

EXEMPLU:

Soldul liniei de de credit este afișat în Cabinetul personal, compartimentul ”Creditele mele”, în coloana ”Suma creditului (lei)în rândul 2.

Conform exemplului de mai jos, soldul constituie 15,000 lei, respectiv la necesitate, clientul poate solicita trageri din suma disponibilă rămasă (conform exemplului până la 10,000 lei)Pentru a putea depune cererea de eliberare de linie de credit trebuie întrunite ambele condiții:

 1. Suma disponibilă din linie de credit trebuie să fie mai mare de 3,000 lei
 2. Nu dețineți restanțe la achitarea liniei